Vill ni ha mer kunskap om brottsoffers situation?

De senaste åren har intresset för brottsoffers situation och det arbete vi bedriver inom Brottsofferjouren Östra Östergötland ökat. Det gör också att vi ofta blir inbjudna som föreläsare vid olika engagemang. De ämnen vi föreläser i varierar utifrån uppdragsgivarens önskan, men de grundar sig alla i det arbete vi utför inom Brottsofferjouren.

Exempel på ämnen för högstadie- och gymnasieskolor kan vara vilka konsekvenser brott får för brottsoffer och gärningsmän, att genom diskussion lyfta fram vanligt förekommande brott i barn och ungdomars värld idag, samt att ingå som ett komplement när man läser om lag och rätt i den ordinarie undervisningen.

Andra vill lära sig mer om brottsoffers situation, vad man själv kan göra för att hjälpa utsatta samt att få råd och tips på vad man kan göra för att, så långt det är möjligt, skydda sig mot olika typer av brott.

Kvinnovåld och sexualbrott är ämnen som ligger vår föredragshållare mycket varmt om hjärtat. Missa därför inte att boka henne för att få höra hennes intressanta och medryckande föreläsningar i ämnet.