Tänk om man någon gång kunde slå upp en tidning och allt som stod där var bara positiva nyheter.

Tänk er en måndagsmorgon med stora rubriker om att polisen varit sysslolös hela helgen och kunnat ägna sin arbetstid till att bara vistas ute bland allmänheten. Tänk er en måndagsmorgon utan rubriker om att någon misstänkts ha blivit mördad, misshandlad eller våldtagen. Tänk er en måndagsmorgon då alla kunde vakna upp utan trauman, utan bara få känna ett underbart välbefinnande. En sådan måndagsmorgon tror jag tyvärr aldrig att vi kommer att få uppleva.

Bara i Norrköping med omnejd har det skett inbrott, häleri, narkotikabrott, olovliga körningar och misshandel. Det står också en artikel i Norrköpings Tidningar om oron över att det kommer att fattas ungdomar vid skolstarten då man misstänker att de förts utomlands och gifts bort.

Tittar man på riket i stort så är det lika illa där. Misshandel, våldtäkter, mord, vapenbrott och en massa annat.

Tyvärr lär nog den dagen de svarta rubrikerna i tidningen annonserar enbart positiva händelser inte vara möjlig än på länge. Fast om vi alla tänker på att visa varandra lite omtanke. Att ge någon en komplimang och ett uppmuntrande ord på vägen så kommer vi ändå att få en så mycket trevligare tillvaro. Varför inte låta den här dagen bli den dagen då vi alla ger någon som kommer i vår väg ett uppmuntrande ord eller en hjälpande hand? Goda gärningar ger ringar på vattnet och visst är det väl ändå trevligt att veta att man gjort någon glad?

Är du utsatt för brott, vittne eller anhörig? Hos oss får du kostnadsfritt stöd, information och möjlighet till personliga möten. Ring oss på 011-10 28 89 eller maila: boj.norrkoping@telia.com